Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Clínic - Maternitat
93 227 99 24 / unitat.docent@clinic.cat

E-mail: unitat.docent@clinic.cat

Tel.: 93 227 99 24

Coneix els nostres tutors i tutores

CAP Casanova

                        

                 

Tutors IIR MIR Casanova

         

Tutors de Medicina

               

 

Antonieta Also Fontanet

Vaig fer la residència en aquesta Unitat Docent. Interessada en la salut mental,  crec que és una part molt important de la nostra feina,  entendre a la persona com un tot, fent una medicina humana, propera i de treball en equip.

 

    

Valenti Aragunde Miguens

Valentí es actualmente tutor y coordinador docente del CAP Casanova. Interesado en las nuevas tecnologías y cómo éstas están cambiando la forma de relacionarse con los pacientes. Ha participado en experiencias como ForumClínic (foro de pacientes), e-paciente (visita virtual), e-consulta, observatorio radar mHealth Hospital Clínic, Redes sociales de CAPSBE, APP de adherencia terapéutica entre otros. Piensa que estamos en un momento de cambios y que hay que incorporarlos en nuestra relación con el paciente.

        

            

Marta Catalan Adell

La Dra. Catalan és metgessa de família del CAP Casanova. Va fer la residència al CAP Les Corts, a la primera promoció de residents de la Unitat Docent Clínic- Maternitat. Realitza activitat docent a pre-grau com a professora associada de la Facultat de Medicina (Universitat de Barcelona). És doctora en Medicina (Tesis doctoral realitzada al 2017) i membre del IDIBAPS. Interessada en risc cardiovascular i diabetis.

        

        

Sira Casablancas Figueras

Sóc la Sira, tutora docent del Cap Casanova,  interessada en tot el que tingui interès, m'agraden els canvis i vaig aprenent de diferents temes. No descarto res. He aprofundit en Demències, Gent gran, Oftalmologia, Farmàcia, ara introduint-me en la Seguretat del Pacient i fent Medicina en la nostra nova realitat.

  

      

Laia Cayuelas Redondo

Metgessa Especialista en Medicina Familiar i Comunitària referent en Infeccions de Transmissió Sexual al CAP Casanova. Va fer la residència a CAPSBE. Guanyadora de la Beca Fi de Residència. La seva trajectòria investigadora s'ha centrat en VIH i Atenció Primària. Membre del grup de VIH a l'Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra (AISBE) que inclou 20 Àrees Bàsiques de Salut (ABS), ha impulsat la coordinació entre Hospital i Primària en aquest àmbit a través de la Unitat de Cura Compartida. Coordinadora de Seguretat del Pacient del CAP Casanova. Referent de medicina del programa ECAP. Doctorada en Medicina i investigació translacional l'any 2020 amb la tesi: "Detecció del VIH en Atenció Primària basada en condicions indicadores", feta a través de compendi de publicacions i per la que ha rebut la qualificació de "cum laude". Màster en competències mèdiques avançades en Atenció Primària i Comunitària l'any 2014.

        

         

Joan Gené Badia

Joan Gené Badia (1955) doctor en medicina, especialista en Medicina de Família i Comunitària, actualment realitza pràctica assistencial a l'EAP Casanova i és Professor associat del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona, editor associat de la Revista Atención Primaria i editor de la revista Atención Primaria Pràctica. És col·laborador de l'Observatori de la OMS sobre Polítiques de Salut i Serveis Sanitaris. Ha participat en diversos projectes de promoció de l' atenció primària de salut de la Unió Europea, de la OMS y del Banc Mundial. Ha estat membre de les juntes gestores que van fundar les societats de  de Medicina de Família i Comunitària a  Catalunya, España i  Europa. Ha estat president de la Societat Catalana de Medicina familiar i Comunitària i ha exercit como director de l'Equip d'Atenció Primària de Castelldefels i de la Divisió d' Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut. És membre corresponent de la Real Acadèmia de Medicina de Catalunya.

    

   

Alba Herrero Mateu

Metgessa especialista en Medicina Familiar i Comunitària al CAP Casanova. Referent del Codi IAM, del Codi ICTUS i de RCP al mateix CAP. Va realitzar la residència en aquesta Unitat Docent al CAP Casanova. És també diplomada en Infermeria per l’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL), obtenint el “Premi Extraordinari” l’any 2005. Presta servei com a Especialista Assistencial d’Urgències al Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic des del juliol del 2017 i és membre del Grup d'Urgències de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) des de l’any 2019. “Máster Profesional del Enfermo Crítico y Emergencias” l’any 2020 (Universitat de Barcelona). Interessada en la patologia cardiovascular i en oferir una atenció centrada en el pacient a través d’un abordatge global, multidimensional i multidisciplinar.

     

      

Alfonso Pérez Jiménez

Máster en gestión y asistencial 2004 y de metodología y calidad asistencial 2007. Ex director del CAP Rosselló (ahora Comte Borrell) 2001-2006 y ex Director de Procesos Asistenciales  AISBE 2007-2010.

 • Tutor desde 2015
 • Referente Ecografías desde 2017
 • Coordinador Docente en 2019
 • Pertenezco al grupo de Infecciosas de la SEMG, miembro del comité científico congreso SEMG 2021.

      

       

Ethel Sequeira Aymar

Metgessa de família i comunitària del CAPSBE Casanova, apassionada de la Salut Internacional en totes les seves vessants: medicina del tròpic, viatges i migracions.  Convençuda que un abordatge de la salut global és imprescindible.  Soc responsable de Responsabilitat Social Corporativa en la empresa: crec en la feina per construir un món més sostenible i una societat més justa.   

        

           

Tutores d'Infermeria

           

  

Leticia Cáliz

Infermera del CAP Casanova des del 2015. Ha realitzat activitat docent a Pre-Grau com a professora associada de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna  2016-2019, Grau Infermeria i Grau Farmàcia (Universitat Ramon Llull). Infermera Experta en Diabetis, Màster: "Bases para la Atención y Educación de las Personas con Diabetes". Referent de Diabetis en el CAP Casanova. 

Convençuda del  continuum que ofereix l'Atenció Primària. Creu en una atenció global i longitudinal, en l'acompanyament en processos de salut i malaltia i en l'abordatge de la persona en el seu context sociocultural. La seva tasca diària li permet realitzar Educació i Promoció /Prevenció de la Salut. Valora poder acompanyar els pacients al llarg del seu cicle vital. 

  

                         

Gemma Gomis i Pasarín

Diplomada en Infermeria des de l'any 1997, Màster en Infermeria Familiar i Comunitària i en Gestió Clínica de Serveis d'Infermeria.

Experiència professional en l'àmbit de la gestió clínica i assistencial en el sector socio-sanitari i d'Atenció Primària.

Actualment Gestora de Casos del CAP CASANOVA realitzant el seguiment integral de Pacients Crònics Complexes (PCC-MACA).

Membre del grup de treball COMFAI (Comité Operatiu de Malalt Fràgil i Atenció Intermèdia).

Col·labora activament en els grups de treball de l'AISBE relacionats amb la continuïtat de cures d'infermeria de pacients PCC i MACA.

Treballar l'escolta activa, valorar el pacient des del punt de vista biopsicosocial i potenciar el treball interdisciplinar són part dels reptes diaris.

Les infermeres estem fent de l'art de cuidar una professió màgica.

         

    

Elena Lagarda Jimenez

Infermera assistencial des de fa 18 anys amb recorregut per diferents serveis dins el món sanitari, Atenció Domiciliaria, Docència, consulta adults, CUAP, Hospital, molt interessada en medicines natural i en educació per la salut.

           

        

Marta del Moral

 • Mestratge Oficial d'Infermeria Pràctica Avançada cursos 2019-21
 • Professora associada UB des del 2018
 • Professora associada Tecnocampus curs 2021-22
 • Junta de l'AIFICC
 • Tutora des del curs 2016-17
 • Publicació: A Comprehensive Assessment of Informal Caregivers of Patients in a Primary Healthcare Home-Care Program Virginia Rodrigo-Baños, Marta del Moral-Pairada, Luis González-de Paz a la revista International Journal of Enviromental Research and Public Health.

    

  

Rocío Rodríguez Romero

Des de petita sabia que em volia dedicar en l'àmbit sanitari, però arran d'una experiència personal, vaig saber que al que em volia dedicar per la resta de la meva vida era a infermeria.

 • Les meves pràctiques en l'Atenció Primària em van enamorar i vaig decidir que m'especialitzaria.
 • Per mi, una de les característiques de la infermeria és que cada dia pots aprendre una cosa nova.

    

 

           

UDMAFIC Clínic-Maternitat

C/ Mejía Lequerica, s/n - 08028 – Barcelona - 93 227 99 24 - unitat.docent@clinic.cat